ÜRÜN ÖZELLİKLERİ:
Matcha Koicha 50gr
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan ay keyfi içerir
En kaliteli Matcha çayının Japonya’da yetiştiği ve işlendiği bilinmektedir. Chado Tea olarak 2007 yılından beri sadece Japonya’da yetişen ve işlenen Matcha çaylarının satışını yapıyoruz.
Matcha çaylarının birçok farklı kaliteleri mevcuttur. Matcha (Koicha), en üst kalitedeki Matcha çaylarından biridir ve Japon çay seremonilerinde kullanılır. Matcha çayları, Gyokuro cinsi üst kalitede Japon çaylarının özel işlemler ile toz haline getirilmesi ile elde edilir. Toz haline getirme işlemi büyük önem taşır, yüksek hızla yapıldığında çay yapraklarında ısınma ve buna bağlı bölgesel yanma olur. Bu istenmeyen durumun oluşmaması için Gyokuro cinsi çay yaprakları çok yavaş bir işlem ile toz haline getirilir.
Matcha çayı Japon çay seremonilerinde kullanılır ve en eski yeşil çay çeşitlerinden biridir.
İÇİNDEKİLER:
Toz haline getirilmiş %100 Japon Matcha.
Matcha Çayını nasıl karıştırabilirim?
Müşterilerimizden en çok aldığımız sorulardan biri Matcha çayını karıştırmak için Bambu Whisk yani matcha karıştırıcı şart mı? oluyor.
Bu soruyu yanıtlamadan önce matcha çayının yapısına bir bakalım; Gerçek Matcha çayı kaliteli Japon çaylarının özel işlemlerle toz haline getirilmesi ile elde ediliyor. Burada en öne çıkan iki konu, kullanılan çayın kalitesi ve toz haline getirme işleminin çok yavaş yapılması, çünkü hızlı yapıldığında çayda ısınma hatta micro yanma oluşmakta ve bu da çayın tadını olumsuz etkilemektedir.
Matcha çok ince bir şekilde toz haline getirildiğinden dolayı iyi karıştırılması çok önemli, diğer türlü matcha topaklanma yapacağı için matcha çayından alacağınız keyif önemli ölçüde azalacaktır. Aslında matcha hazırlarken karıştırma yerine çırpma kelimesini kullanmak daha doğru. Çünkü yapılan işlem matcha tozunun suya iyi karışması için çırpma işleminden ibaret.
Peki matcha’yı karıştırmak için whisk şart mı? Bambu whisk’ler, elde üretilen ve japonya’da matcha’yı karıştırmak için yüzlerce yıldır kullanılan aparatlar. Bizim önerimiz Bambu Whisk kullanmak ile birlikte bunun yanısıra evinizde varsa elektrikli el karıştırıcı/çırpıcı da kullanabilirsiniz. Bunun dışında kaşıkla karıştırmak gibi matcha’nın topaklanmasına sebep olacak aparatları önermiyoruz.
Matcha çayı nasıl hazırlanır:
Japon çay seremonilerinde en çok kullanılan Matcha çayı diğer çaylardan daha farklı bir şekilde hazırlanır. Matcha çayı, geleneksel çay seremonilerinin yanında, birçok tatlı yapımında da kullanılmaktadır.
Matcha’yı karıştaracağınız kaseyi kaynar su dökerek ısıtın.
Karıştırma için kullanılan karıştırıcıyı (yani bamboo whisk veya çay seremonisindeki ismi ile “chasen”) ıslatın.
(1-2 gram) matcha’yı kaseye koyun ve üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.
Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.
Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.
UYARI :
◦ Sitemizde satışı yapılan tüm ürünlerin içerik ve alerjen bilgileri bilgi amaçlı olarak yer almaktadır.
◦ İçerik ve alerjen bilgilerini sürekli kontrol ediyor ve güncelliyoruz ancak en doğru bilgiyi ürün ambalajının üzerinde bulabilirsiniz.
◦ Alerjiniz ya da özel bir durumunuz varsa ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışınız ve ürün ambalajı üzerindeki etiket bilgilerini mutlaka kontrol ediniz.
◦ Ürün ambalajı ile sitede yer alan bilgiler arasındaki farklardan doğabilecek problemlerde firmamız sorumlu değildir.
◦ Vegan Bakkal'da satılan hiçbir ürün ilaç değildir, hastalıkların önlenmesi veya iyileştirme edilmesi amacıyla kullanılamaz.