Yapımı Kolay Vegan Peynirli Kır Pidesi

Yapımı Kolay Vegan Peynirli Kır Pidesi

Malzemeler (6 Adet içindir);

 

 

 

 

Hamur; 

 

Fırından 2 Ekmek Hamuru alın😊

 

 

Hazırlanışı;

 

Tofuyu derin bir kapta elimizle yoğurur gibi yaparak eziyoruz (çatalla da ezebilirsin ama böyle kıvamı harika oluyor).

İçine Orfa The Standard Vegan Mozarella rendeliyor ve ince ince doğradığımız maydanozu ekliyoruz.

Bitkisel Sütü (biz Alpro Soya Sütü kullandık) ve tuzu karışıma ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Fırından aldığımız ekmek hamurunu ince ve uzun bir şekilde açıp içine hazırladığımız harçtan koyuyoruz. Hamurun kenarlarını ellerimizle kıvırarak bastırıyoruz. Ve üstüne bolca zeytinyağı sürüyoruz (hamuru açtıktan sonra tepsiye yayıp iç harcını tepsideyken koymakta fayda var. çünkü harcı koyduktan sonra tepsiye taşımak çok zor oluyor).

230 derecede önceden ısıtılmış fırında 15dk kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Sevgili Ebru Dündar’ın markası olan CicoCebali Fermente Kaju Ayranı ile servis ettik ve ba-yıl-dık.

 

 

Etiketler: vegan, peynirli kır pidesi
Şubat 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı