Vegan Antep Patlıcan Kebabı
Vegan Antep Patlıcan Kebabı
Malzemeler;
⦁ 2 Adet Patlıcan
⦁ 1 Su Bardağı Soya Kıyması
⦁ 1 Adet Soğan
⦁ 5-6 Diş Sarımsak
⦁ ½ Demet Maydanoz
⦁ 1 Yemek Kaşığı Salça
⦁ Tuz
⦁ Karabiber
⦁ Kimyon
⦁ Kekik
⦁ 1 Yemek Kaşığı Keten Tohumu Tozu
⦁ Un
Üzeri için;
⦁ 1 Adet Soğan
⦁ 2 Adet Domates
⦁ 6 Adet Sivri Biber
⦁ 1 Yemek Kaşığı Salça
⦁ ½ Su Bardağı Su
⦁ ½ Su Bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kaynar suda 10 dakika beklettiğimiz Soya Kıymasının suyunu süzüp geniş bir kapta 1 adet rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, baharat, tuz ve keten tohumu tozu ekliyoruz.
Karışıma göz kararı biraz un ekleyerek köfte yapılacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
Karışım hazır olduğunda küçük köfteler hazırlayıp 30 dk. buzdolabında dinlendiriyoruz.
Patlıcanları yuvarlak doğruyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine 1 patlıcan 1 köfte sıralamasıyla bütün malzemeyi yerleştiriyoruz.
Domates, sivri biber ve kalan 1 adet kuru soğanı istediğimiz şekilde doğrayarak tepsinin orta kısmına yerleştiriyoruz.
Yarım bardak su, 1 kaşık salça ve yarım bardak zeytinyağını çok az tuzla birlikte iyice karıştırıp tepsideki kebabın üzerine döküyoruz.
200 dereceden önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Etiketler: Vegan Antep Patlıcan Kebabı
Eylül 04, 2023
Listeye dön